Kompakt Disk Blog

"Dinle, oku, gör: Müzik, kitap, film"

Pippa'ya Mektubum

Hiç yorum yok
'Sevgili Pippa, aslında kaybolduğunda hepimiz başına geleni tahmin edebiliyorduk. Çünkü bu ülkede kadın olmanın ne demek olduğunu biliyorduk.' diyor Pippa'ya Mektubum filminin yönetmeni Bingöl Elmas...

Hepimizin hala hatırladığı olay 31 Mart 2008'de yaşandı. Barış için yürüyen gelin Pippa Bacca, Gebze'de tecavüze uğramış ve öldürülmüştü.

Bingöl Elmas, Pippa'nın yarım kalan yolculuğunu bitirmek için bu sefer siyah gelinlikle yola çıkıyor. Yolda karşılaştığı öyküleri anlatıyor bizlere. Amaç hala insanlara inanmak ve güvenmek.

Yol boyu otostop çekiyor, insanlar onu uyarıyor sürekli. Ee ne de olsa tek başına bir kadın yollarda otostop çekiyor hem de siyah gelinlikle. Çok tehlikeli! Tabi ki yalnız değil, ekip onu takip ediyor. Ama otostop çektiği insanlar bunu bilmiyor. Eğer Elmas elindeki kamerayı kapatsa belki de olaylar daha farklı gelişecek. Bunu bilmek dahi istemiyoruz.

Aklımza kötü şeyler getirmiyoruz, çünkü yola umutla çıkılmış. Hala insanlara güvenebilmek, korkuyla yaşamamak için. Amaç tecavüzcü avına çıkmak değil diyor yönetmen. Kimseyi yargılamıyor, kimseye kızmıyor. Bir adamın suçunu bütün bir topluma yüklemiyor.

Bu güzel çalışma ve cesareti için Bingöl Elmas'ı tebrik ediyorum. Filmi İf!İstanbul kapsamında cumartesi günü izledim. Bugün bir gösterim daha var sanırım.

Sonraki gösterimler için www.asminfilm.com'u takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder