Kompakt Disk Blog

"Dinle, oku, gör: Müzik, kitap, film"

'My Way' Cinayetleri

Hiç yorum yok
Sabah sabah çok güldüm bu habere. Şarkı yüzünden kaç ölüm yaşandığıda bilinmiyormuş, adamlar bahane arıyorlar demek ki. Neyse bizde ki yan baktın, ters baktın bahanelerinden daha hallice gibi: )

Amerikalı şarkıcı Frank Sinatra’nın en ünlü parçalarından “My Way”, cinayetlere yol açtığı için Filipinler’deki karaoke barların birçoğunda listeden çıkarıldı, hâlâ olanlarda ise insanlar korkudan şarkıyı seçmeye cesaret edemiyor.

Şiddet kültürünün baskın olduğu ülkede “My Way” şarkısı yüzünden kaç ölüm yaşandığı ya da ne kadar kavga çıktığı tam olarak bilinmiyor, ancak basında son 10 yılda en az 6 ayrı “My Way” cinayeti haberi yer aldı. “My Way” cinayetleri genelde karaoke yapan kişi şarkısını bitirdikten sonra kendisiyle dalga geçilmesi yüzünden başlayan kavgalarda gerçekleşiyor.
New York Times gazetesinin haberine göre, başkent Manila’da şarkıcılık okulu sahibi Butch Albarracin, şarkının sözlerinin insanda kendini beğenmişlik yarattığını öne sürererek, “Bir hiç olanlar, kendilerini bir şey sanıyor. Bu yüzden kavgalar çıkıyor” diyor. Manilalı Alisa Gabby ise polis olan amcasının “My Way” söyleyen arkadaşına gülenlere silah çekmesinin ardından aile içinde bile şarkıyı söylemediklerini ifade etti. Ancak “My Way” taraftarları, şarkıyla ilgili ölüm oranının yüksekliğini karaokede en çok “My Way” söylenmesine bağlıyor, ayrıca şarkının herkes tarafından biliniyor olması da kötü söyleyenlerle dalga geçilmesine yol açıyor.


Kaynak: Milliyet

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder