Kompakt Disk Blog

"Dinle, oku, gör: Müzik, kitap, film"

Kadın Gibi Geçti

Hiç yorum yok
Gone with the Woman (Tatt av kvinnen) yani Kadın Gibi Geçti 2007 yapımı bir Norveç filmi. Başrol oyuncusu The Bothersome Man filminden hatırladığımız Trond Fausa Aurvaag. Yönetmeni ise Petter Næss.

Bütün hikaye isimsiz bir adamın etrafında dönüyor. Norveç gibi sessiz bir ülkenin sessiz bir bireyinin hayatının bir kadın tarafından istila edilmesi filmimizin ana teması. İşgalcimizin adı Marianne. Kızıl saçlı, öğrenci ve adamın evine gidip sürekli konuşuyor. Her gün eve gelmeye başlıyor, üstelik yatmaya yakın saatlerde.

Bir gün babası hakkında konuşan Marianne'e öneride bulunan kahramanımız artık kadının hayatına müdahil oluyor. Sonrasında hata yaptığını anlasa da bu geri dönüşü olmayan yolda Marianne'e sırılsıklam aşık olmaya karar veriyor. Bu kararla birlikte ilişkileri başlıyor ve Marianne sarı komodiniyle birlikte adamın evine taşınıyor.


Film melankolik bir havada fakat eğlenceli. Komik evet ama kahkahalar atmayı beklemeyin. Yüzyıllardır birçok filmin temasını oluşturan kadın-erkek ilişkisini başka bir boyutta anlatmakta. Kadınların dominant tarafları, erkeğin hayatına yön vermesi ve sonra çıkıp gitmesi, hiçbir şey olmamış gibi geri gelebilmesi ve bütün bunların erkekler üzerinde bıraktığı hasar.


Havuz-sauna sahnelerinde dönen muhabbet görülmeye değer. Bir grup peştamelli adam kan ter içinde ilişkiler üzerine yorum yapıyor.

Küçük şeylerle büyük hayallerin peşinden koşan isimsiz bir adamın hikayesi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder